Hoppa till sidans innehåll

Lerans mästare

13 MAR 2011 19:22
Under helgen har några varit på tävlingar i Halland. Hallandspremiären innehöll en nattävling, en dagtävling och en stafett.
  • Skapad: 13 MAR 2011 19:22

Huvudsyftet med resan var att få springa på barmark och att lära sig springa i en terrängtyp olik den som finns här hemma. Stenmurar, jordvallar, bokskog och lera… För deltagarna i utvecklingsgruppen finns mycket att lära av att springa i olika terrängtyper.

 Bland individuella resultaten kan framhållas Andreas två segrar i D16, Oskars seger i H20L på lördagen samt att Alexander slutade finfin trea på lördagen.

Söndagens stafett avgjordes på en lerig norrsluttning av Hallandsåsen. Inget kan vara lerigare än detta påstår de som var där.
I klassen HD16 inledde Andrea raskt på första sträckan och gav David ett bra utgångsläge. David går sedan loss från övriga lag då han bemästrar orienteringen såväl uppför som nedför, han ger Per en minuts försprång på sista sträckan. Under lördagens tävling lär David ha rekat av en del av terrängen, något som han har nytta av under sin stafettsträcka.
Per inleder i ett hårt och jämnt tempo men en liten bom gör att jagande lag får kontakt.  Per ”står och tittar efter en jordvall” när Fredrikstad kommer ifatt. Fredrikstads löpare är ”lat”, citat Per, och han hänger inte med i Pers tempo in mot mål och Finspångs SOK tar en meriterande seger!!!!

Skribent: Ingrid Svensson

Våra sponsorer:

Coop Finspång

Gränges

KL Industri

Siemens

Swedbank

Vallonbygden

XL Bygg Finspång

 

Logga_Trp

noname webshop

klubbkod: 12009

Postadress:
Finspångs SOK - Orientering
Torstorps motionscentral
61234 Finspång

Besöksadress:
Torstorps motionscentral
61234 Finspång

Kontakt:
Tel: 012219201
E-post: This is a mailto link

Se all info