Hoppa till sidans innehåll

FSOK på 10Mila 2019

29 APR 2019 22:01
FSOK ställde upp med ett ungdomslag, två damlag och ett herrlag på 10Mila i Glimåkra, skåne. Här kommer ett litet reportage.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 22:01

Lördagsförmiddagen börjar med ungdomskavlen där Rikard, Melker, Moa, Emma och Alice sprang. Ungdomarna sonderade terrängen och vi började förstå att skogen var lite mer svårforcerad än vad vi räknat med. Det gällde att inte springa in i grönområdena utan springa runt mer än hemma i Finspång. Ungdomarna kämpade väl i tuff konkurrens och laget placerade sig i mitten av resultatlistan bland hela 284 lag.

Även i år har vi kunnat ställa dam och herrlag på startlinjen tack vare ett fruktsamt samarbete med våra tjeckiska kompisar. Det är främst Jan Kaplans unga juniorer på "orienteringsgymnasiet" i Pardubije som är med oss på 10Mila för att få erfarenhet. Efter 10Mila blir det läger en vecka i Torstorp. I år fick vi även tillskott av de mer rutinerade Anna Kopecka, Tereza Chechova och Jan Boril som ville uppleva 10Mila tillsammans med oss även dena gång. Anna är en mycket lovande tjeckisk junior som hade ett litet lugnare år förra året, men i år är hon på gång igen. Tereza är förstaårssenior och den största stjärnan i gänget, med i seniorlandslaget och har sprungit ett antal junior-VM. Jan Boril, vår skidkompis från FSOK-lägren är en träningsmaskin som gärna springer bergslöpning och sky race, passar fint på långa natten tänkte vi. Jan har studerat i Borlänge i vinter.

Ja hur gick det då? Alltså på damsidan gjorde alla i de två lagen riktigt bra lopp. Elin Gunnarsson köttade på riktigt bra på den 10km långa sträckan i förstalaget, I det fina utgångsläget går det fort! Karro visade sin långlöparstyrka på långa sträckan i lag två. En extra eloge till Alice som sprang bra både i ungdomslaget och på den korta damsträckan. Vi landade lagen på plats 80 respektive 163 bland 336 startande lag.

10Mila naten började lite trassligt för FSOK´s stolta lag. Ondrej Volak, den löpstarke junioren tappade kartan vid starten och kom ut nästan sist i den stora klungan. En liten miss på kontroll 2 och så är man bak i gänget. Men sen rätade det upp sig med bra fart, dock kom det rejäla bommar på slutet och vi var nere på plats 240. Per gjorde ett tappert försök till upphämtning, några bommar i den trassliga terrängen blev det dock, men nu var vi lite på gång ändå. Oskar slog till med ett riktigt bra lopp på den korta 3:e nattsträckan och skickade ut Boril på den raka långa natten som lag 158 i ett bra gäng. Till en början gick det bra i en fin klunga som matade på, men sen tröt krafterna helt, magproblem och kraftlös, så det blev en lång och jobbig natt för vår vän. Jag fick tina upp honom med gasolvärmaren i en halvtimme för att få liv i han igen!
Rutin är rutin och vår kassör Göhl gjorde ett bra och stabilt lopp på 5:e sträckan. Sedan stabila loppa av tjeckiska juniorer. Och Totte kutade runt den 9:e sträckan på ett bra sätt. Höjdpunkten på söndagsmorgonen var när blott 17 årige Marek Mrskoc (Mr. sko....) vrålade ut sin lycka efter att ha sprungit den 14 km långa avslutningssträckan! Look at the gps, my time, so long yeaaahhhh! Vi landande på plats 132 av 310 startande lag till slut, inte så tokigt efter den trassliga inledningen.

Bilder

Skribent: Olle Lindman
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer:

Coop Finspång

Gränges

KL Industri

Siemens

Swedbank

Vallonbygden

XL Bygg Finspång

 

Logga_Trp

noname webshop

klubbkod: 12009

Postadress:
Finspångs SOK - Orientering
Torstorps motionscentral
61234 Finspång

Besöksadress:
Torstorps motionscentral
61234 Finspång

Kontakt:
Tel: 012219201
E-post: This is a mailto link

Se all info